Usluge kupanja i šišanja

U našem salonu nudimo usluge njege i uređivanja svih kućnih ljubimaca, bez obzira na vrstu i veličinu. Svakom ljubimcu pristupamo individualno, čime pružamo vrhunsku njegu i pažnju, kakvu Vaš ljubimac i Vi zaslužujete.

Uz dugogodišnje iskustvo i stručno veterinarsko vodstvo, nudimo Vam slijedeće:
Kupanje

Prije kupanja životinju se temeljito počešlja te se, ovisno o stanju dlake i kože, pomno odabire odgovarajući šampon i balzam za njegu. U našem salonu koristimo vrhunske proizvode za njegu životinja.

Medicinske kupke

Ukoliko je Vašem ljubimcu potreban medicinski tretman kože, tada se odabiru medicinski šamponi koji svojim djelovanjem ublažavaju dermatološke tegobe. Tu također spadaju i antiparazitske kupke šamponima koje sadržavaju eterična ulja, te time trenutno oslobađamo Vašeg ljubimca od buha. Uz to uvijek nudimo i savjet za daljnju primjenu sredstava koja nabolje odgovaraju Vašem slučaju u borbi protiv buhavosti!

Četkanje

Redovitim četkanjem osiguravamo uklanjanje mrtve dlake te potičemo cirkulaciju u potkožju čime osiguravamo normalan rast dlake što na kraju rezultira zdravom i sjajnom dlakom.

Trimanje

Sama riječ trimanje potječe od engleske riječi trim što znači ukloniti, staviti u red čupkanjem, a radi se pomoću posebnog nožića (trimera) kojim se čupka pseća dlaka. Treba napomenuti da trimanje nije bolno jer odstranjujemo već mrtvu dlaku iz korijena. Na taj način na površini kože ostaje nova i zdrava dlaka koja nastavlja rasti. Trimaju se oštrodlaki psi poput šnaucera i terijera, čime njihova dlaka na taj način postiže maksimalnu oštrinu.

 

Uklanjanje poddlake

Kod pasmina koje se ne šišaju, linjanje možemo ublažiti uklanjanjem poddlake što se radi posebnim četkama i češljevima za tu namjenu.

Šišanje

Pse šišamo prema kinološkim standardima ili prema željama vlasnika, dok mačke šišamo uglavnom na kratko zbog lakšeg održavanja.

Higijena ušiju

Pojedinim pasminama unutar vanjskog zvukovoda rastu dlačice koje je potrebno odstraniti radi bolje prozračnosti samog kanala čime se prevenira moguća bakterijska ili gljivična infekcija.

Korekcija noktiju

Psi nokte uglavnom sami potroše kretanjem, mačke grebanjem po grebalicama, no ukoliko to nije slučaj, nokte je potrebno skratiti kako ne bi prekomjerno izrasli te uzrokovali deformacije ili uraštenja, što može rezultirati smetnjama pri hodu. Uz navedeno, vršimo i korekciju kljuna kod Vaših pernatih ljubimaca.

 

KONTAKT SALON ZA ULJEPŠAVANJE

Telefon: 051 812 016

Telefon 2: 051 814 435

ILI SE NARUČITE POMOĆU OBRASCA